Den mediesmarte fyring

AGF-legenden Peter Graulund blev for nyligt fyret som klubbens U/19-træner på grund af nogle kritiske bemærkninger om sine chefer i bogen ”Jeg er nummer 11 – Historien om Peter Graulund.” Det lyder som en trist historie for den tidligere fodboldspiller, men det kan meget vel have været et bevidst træk fra Graulunds side – og medierne hoppede på den.

Hvis man gerne vil være journalist, er det en god idé at begynde at være opmærksom på folk med bestemte motiver i medierne. På den måde kan man blive god til at gennemskue hvorfor folk siger eller handler som de gør, når en historie kører i medierne. Lad os kigge på, hvordan en fyring faktisk kan være en rigtig god forretning for Peter Graulund.

Som alle andre forfattere er den tidligere angriber selvfølgelig interesseret i at sælge så mange selvbiografier som muligt. Så tjener han flest penge. Det kræver, at de potentielle læsere bliver opmærksomme på bogen, og det kan blandt andet ske gennem medierne. Problemet med selvbiografier, også af fodboldspillere, er bare, at der er rigtig mange af dem. Det betyder, at der ude på redaktionerne bliver stillet højere krav – bogen skal være mere sensationel og konfliktpræget end gennemsnittet for at få omtale.

Det ved Graulunds forlag, Turbine, selvfølgelig alt om. Så de laver den genistreg at sende bogen rundt til landets sportsredaktioner med løfter om, at bogen indeholder kontroversielle udtalelser.

Journalisterne finder hurtigt frem til de bedste passager, laver stribevis af historier vinklet på dem, og så kører mediemøllen. Tidligere holdkammerater kommenterer og AGF forsikrer, at klubben har højt til loftet. Et par dage senere blev Graulund fyret i AGF, ifølge medierne. Men hov?! Skal man ikke være ansat for at kunne blive fyret? Den nu også forhenværende AGF-træner fortæller selv, at han ikke var ansat af klubben. Han bakker sågar op om den såkaldte fyring. Altså er det ikke noget, der er kommet som en overraskelse for ham.

Sådan lykkes det at veksle et hobbyjob til bunkevis af medieomtale og utvivlsomt meget værdifuld eksponering af en bog, der ellers var i fare for at drukne i mængden. Godt gået, Peter Graulund. Det var en mediesmart fyring!

 

About Kasper Skov Jensen
Journalist og forfatter til bogen Bliv journalist. Har arbejdet en hel del med onlinejournalistik for blandt andre norske FotballMagasinet, TV 2 og Aller Media. Giver feedback til unge skribenter på musicupdates.dk og dbold.dk, der drømmer om at blive journalister

About Admin

Kasper Skov Jensen Posted on

Journalist og forfatter til bogen Bliv journalist. Har arbejdet en hel del med onlinejournalistik for blandt andre norske FotballMagasinet, TV 2 og Aller Media. Giver feedback til unge skribenter på musicupdates.dk og dbold.dk, der drømmer om at blive journalister

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.